O meni

Veeeelike novosti 29.6.2009

9.6.2009 su rodjeni Nikki, Nil i Nord. Malo je bilo problema, ali sada je sve ok. Veliki smo, dudamo, gledamo već dva tjedan i pokušavamo se osloviti na noge. Zavirite u fotogaleriju da nas vidite!

Moj životopis

Nola

Bok!
Ja sam Nola i ja sam francuski buldog (više o mojoj pasmini možete saznati ako kliknete ovdje). Imam 6 mjeseci. U svoju obitelj sam došla 6. kolovoza 2006 godine! Hmm, znate što? Moje puno ime je zapravo Enola Gay! Mislim da to ima veze sa istoimenim bombarderom i obljetnicom (6. kolovoz) bombardiranja Hirošime. A, kako moju eksplozivnu narav nije bilo teško povezati sa tim događajem.. No, šalim se! ;)

Živim u Zagrebu, u kvartu punom zelenila, još k tome imam i dvorište, tako da sa te strane nema problema. Društvena sam, tako da imam puno prijatelja.Tu su čak i tri druga francuska buldoga, Maza, Kroket i Whoopie. Moj doktor (vrlo drag čovjek) kaže da u kvartu ima još 7 francuskih buldoga!

Joj, moram ići papati sada! Tako da nastavim vam pisati prvom prilikom. Pozdrav svima!

Galerija fotografija

French bulldog French bulldog French bulldog French bulldog

Više fotografija, Wallpapers

^Na vrh^

O francuskom buldogu

Opis

Francuski buldog je nabijen, mišićav pas, sa glatkom dlakom, naboranim nosom i čvrstim kostima. Njihov fizički izgled okarakteriziran je "šišmišijim ušima", širima kod baze i zaobljenima pri vrhu. Njihovi repovi su prirodno kratki, nisu rezani!


Ova pasmina dolazi u raznim bojama i uzorcima dlake. Ovo je što AKC standard ima za reći o boji: "Prihvatljive boje - Svi šareni, bijeli, prošarani i bijeli, i sve boje osim tih uzrokuju diskvalifikaciju. Sve boje su prihvatljive osim iznimaka posve crne."

FCI standard je zabranjivao pjege do sredine devedesetih. Diskvalifikacijske boje po sadašnjem FCA standardu su crna, mišja siva i smeđa.

^Na vrh^

Podrijetlo

foot

Francuski buldog originalno je uzgojen u Engleskoj kao minijaturna verzija engleskog buldoga. U 1860, francuski uzgajivači pasa su uvezli nekoliko ovih malih buldoga iz Velike Britanije i parili ih sa francuskim terijerima. To je rezultiralo imenom francuski buldog. Kada je vrsta vraćena natrag u Englesku na izložbu, Englezi su se pobunili protiv imena francuski buldog, budući da je buldog engleska pasmina i tradicionalan je simbol engleske kulture.

^Na vrh^

Temperament

foot

Ovaj pas je ugodan i lagan za održavanje. Vrlo zaigran i osjećajan pas. Sladak i vrlo smiješan; imaju vrlo komičnu osobnost. Francuski buldog se vrlo dobro slaže sa strancima i sa drugim životinjama, ali se često jako veže samo za jednu osobu. Vole se igrati sa drugim psima; neki mužjaci mogu biti malo agresivni, dok se drugi dobro slažu. Francuskog buldoga se ne može posjedovati i onda ignorirati. Oni su vrlo tvrdoglavi, ali mogu biti trenirani ako je vlasnik strpljiv. Reagiraju na strpljenje, na trening koji ne uključuje udaranje ili deranje. Oni su čisti, društveni, entuzijastični i katkad ne znaju odustati, ali nisu tako lajavi i glasni! Ova pasmina najbolje napreduje sa starijom, obzirnom djecom. Ova pasmina može sliniti i balaviti no dobar postotak njih ipak to ne čini. Ovaj mali pas je nemilosrdni mišolovac!

^Na vrh^

Zdravstveni problemi

foot

Ova pasmina je sklona očnim i dišnim problemima. Ako je predebeo, francuski buldog bi mogao imati problema sa disanjem zbog natečenog abdomena. Mogli bi hroptati ili hrkati. Ova pasmina ne može plivati zbog građe tijela, tako da treba biti vrlo pažljiv oko bazena, iako su neki vlasnici prijavili da njihovi psi mogu plivati. Ponekad ženke moraju kotiti carskim rezom zato što štenci imaju velike glave. Potencijalni kupci moraju biti svjesni da su ovo skupi psi i da veterinarski račun može biti vrlo visok!

^Na vrh^

Visina, težina

foot

height: 30cm
Dvije su težinske kategorije francuskih buldoga: 9-10kg i 10-13kg. Za više od 13 kg je diskvalifikacija.

^Na vrh^

Galerija fotografija

French bulldog French bulldog French bulldog French bulldog

Više fotografija, Wallpapers

^Na vrh^

Ostalo

Zadnjih 10 komentara

Dodajte komentar

^Na vrh^

Kontakt:Name:

E-mail:
(not be published if private)
Your comment:

Enter code (as spam protection):
Code

^Na vrh^